Nye tal varsler fortsat stabil udlånsvækst

Publiceret 09-11-2017
Nyhed

Danske husholdninger og virksomheder fik knap 27.000 lånetilbud på realkreditlån i oktober måned. Det er lidt mere end i september og peger i retning af en fortsat stabil udvikling i udlånet.


Forud for et realkreditlån ligger ofte et lånetilbud. Derfor siger antallet af lånetilbud noget om, hvordan det går med realkreditudlånet.

”Lånetilbud og udlån går hånd i hånd. Når der er mange lånetilbud, stiger realkreditudlånet ofte efterfølgende. Det stabile antal lånetilbud peger derfor på en forsat stabil udvikling i realkreditudlånet, der bl.a. afspejler, at det går godt på boligmarkedet og i dansk økonomi,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

Private og virksomheder kan indhente lånetilbud hos realkreditinstitutterne, hvis de ønsker at optage et nyt lån, omlægge deres eksisterende lån eller optage et tillægslån. Antallet af lånetilbud viser derfor interessen for lånoptagelse og omlægning.

Figur: Antal lånetilbud og bruttoudlån

Kilde: Finans Danmark

Læs mere om lånetilbud her.

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde