MitID sendt i udbud

Publiceret 20-12-2017
Nyhed

Processen med at anskaffe MitID er nu skudt i gang. I udbudsmaterialet, der netop er offentliggjort, beskrives de danske banker og den offentlige sektors fælles forretningsbehov til afløseren for NemID. Ifølge planen kan MitID tages i brug i andet halvår af 2020.

Med et fælles ønske om en styrket, sikker og fleksibel digital infrastruktur i Danmark har partnerskabet mellem Digitaliseringsstyrelsen og de danske banker nu sendt MitID i udbud. Det sidste halvandet års arbejde er kogt ind til 919 sider, som beskriver de fælles forretningsbehov til selve løsningen, samarbejdsorganisationen, økonomien og processen.

”Nu har vi lagt de overordnede rammer for fremtidens digitale identitets- og autentifikationsløsning i Danmark. Vi bygger videre på succesen med NemID og tager højde for nye behov. MitID får øget fleksibilitet, bedre brugeroplevelse for borgere og virksomheder, høj sikkerhed og fokus på fremtidige behov. Samtidig er det et kardinalpunkt, at partnerskabet får rettighederne til at videreføre løsningen, da vi har at gøre med kritisk, national infrastruktur,” siger direktør i Digitaliseringsstyrelsen, Rikke Hougaard Zeberg.

Udbudsform
Det er et såkaldt udbud med forhandling, hvor op til fire potentielle leverandører i første omgang skal prækvalificeres. De bliver udvalgt på baggrund af, hvem der kan dokumentere de mest relevante referencer. Herefter går partnerskabet i dialog med de prækvalificerede leverandører, som så afgiver deres tilbud. Tilbuddene evalueres af partnerskabet. Kontrakten underskrives af leverandøren bag det tilbud, der har det bedste forhold mellem pris og kvalitet.

Næste skridt
Når kontrakten er indgået, begynder MitID at tage form, og migreringen planlægges.

”Det er helt enestående, at vi i Danmark har dette samarbejde mellem den offentlige og private sektor om fremtidens elektroniske løsninger til identifikation. Hos bankerne er vi stolte af fortsat at kunne bidrage til den øgede digitalisering i Danmark. Nu glæder vi os til næste skridt, hvor vi kan begynde at tænke konkret og tale med potentielle leverandører om, hvordan vi får skabt den bedste løsning for borgere og virksomheder,” siger administrerende direktør i Finans Danmark, Ulrik Nødgaard.

Smidig overgang
Ifølge planen bliver der tale om smidige overgange og et parallelt forløb. Fra anden halvdel af 2020 forventes det, at brugerne flyttes fra NemID til MitID over en periode på et lille års tid. Mens MitID tages i brug, vil NemID og MitID fungere side om side. NemID lukkes først, når alt er på plads.

Læs mere om udbuddets formål og proces på mitid.dk

Gå til udbudsmaterialet på TED-databasen

Fakta om MitID

  • Kontraktindgåelse med leverandør forventes afsluttet primo 2019
  • Ifølge planen begynder brugerne at tage MitID i brug fra anden halvdel af 2020 og et lille års tid frem
  • Kontrakten for MitID anslås at have en samlet værdi på 900 mio. kr. for udvikling og en driftsperiode på 10 år med mulighed for to års forlængelse
  • Digitaliseringsstyrelsen udbyder en del af funktionaliteten i det nuværende NemID (herunder afløseren til NemID medarbejdersignatur) som led i udbuddet af NemLog-in

 

Yderligere information? Kontakt:

Presserådgiver i Digitaliseringsstyrelsen, Mai Brandi Ludvigsen: [email protected], tlf. 4178 2227

Presserådgiver i Finans Danmark, Nicholas Muhs Rindahl: [email protected], tlf. 3370 1124

 

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde