Mindre at vælge mellem for familier på boligjagt

Publiceret 08-08-2017
Nyhed

Familier på jagt efter et hus har færre valgmuligheder, og udbudspriserne er højere end for et år siden. Det viser Finans Danmarks nye tal for boligudbuddet i juli 2017. Udviklingen gælder alle landsdele.

I øjeblikket er 36.544 huse til salg til en gennemsnitlig udbudspris på knap 2,2 mio. kr. for 140 kvadratmeter. For et år siden var der 2.600 flere huse til salg til en udbudspris, der var omtrent 75.000 kr. lavere.

”Opsvinget på boligmarkedet er nu bredt forankret, og der bliver solgt flere huse i alle danske landsdele. Det betyder, at familier på boligjagt har færre boliger at vælge mellem. Samtidig er både salgs- og udbudspriser højere end for et år siden, så de fleste skal også have flere penge op af lommen end tidligere,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark og fortsætter:

”Selvom pilen har peget nedad for boligudbuddet siden 2011, er der fortsat mange huse til salg. Det gælder ikke mindst på Fyn og i Jylland, hvor opsvinget på boligmarkedet er kommet lidt senere i gang end mange steder på Sjælland.”

På Sjælland er der ca. skåret en tredjedel af udbuddet siden 2011, mens udbuddet er reduceret med knap 20 pct. på Fyn og Jylland i samme periode.

Få yderligere information og tabeller her 

 

Kilde: Finans Danmark

Anm.: Figuren viser antallet af parcel- og rækkehuse til salg i juli i de angivne år.

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde