Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen.Læs mere om cookies

Mere realkredit på obligationsmarkedet i Danmark end i Sverige

Publiceret 29-06-2017
Nyhed

Realkreditobligationer udgør 75 pct. af obligationsmarkedet i Danmark. Det ser anderledes ud på den anden side af Øresund, hvor andelen af realkreditobligationer på det svenske marked er mindre, og andelen af erhvervsobligationer er større.

”Realkreditobligationsmarkederne i Danmark og Sverige er blandt de største i verden. Men danske realkreditobligationer udgør lidt over tre fjerdedele af det samlede danske obligationsmarked, hvor statsobligationer og erhvervsobligationer også indgår. I Sverige udgør realkreditobligationer omkring halvdelen af obligationsmarkedet. I begge lande udgør statsobligationer omkring 20 pct. af obligationerne. I Sverige er cirka én ud af ti obligationer erhvervsobligationer, mens den type obligationer udgør en forsvindende lille andel i Danmark,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

”Det store marked for realkreditobligationer i Danmark skyldes et veludviklet realkreditsystem, som giver boligejere adgang til billig og fleksibel finansiering. Realkreditmarkedet favner bredt i Danmark, og udstedelsen af realkreditobligationer er også med til at finansiere realkreditudlån til blandt andet virksomheder i større omfang end i Sverige. Cirka 61 pct. af danske virksomheders finansiering kommer fra realkreditlån, hvorimod i Sverige er det tilsvarende tal omkring 35 pct.,” siger Ane Arnth Jensen.

Nye tal fra Nationalbanken viser, at danske virksomheder i maj måned har kunnet optage realkreditlån til en rente på 1,17 pct. inklusive bidrag.

”I kampen om kunderne har de danske virksomheder en stærk allieret i realkreditinstitutterne. For de lave renter og billige lån, som realkreditinstitutterne kan tilbyde virksomhederne, er med til at holde deres omkostninger nede. Det stiller virksomhederne stærkt, når de skal konkurrere om kunderne i ind- og udland,” siger Ane Arnth Jensen.

Figur: Obligationsmarkedet i henholdsvis Danmark og Sverige

 Kilde: Nationalbanken, Statistiska centralbyrån (SCB), Sveriges Riksbank og Svenska Bankföreningen

 

Kontakt

Stine Luise Goll

Kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde