Mere gang i husmarkedet uden for hovedstaden

Publiceret 08-09-2017
Nyhed

I de første otte måneder af året er der fjernet godt 2.700 flere huse fra ejendomsmæglernes hylder end i den tilsvarende periode sidste år. Fremgangen i 2017 er størst i landsdele uden for hovedstaden. Det viser Finans Danmarks boligudbudsstatistik for august 2017.

”Handelsaktiviteten på husmarkedet har været i konstant fremgang de sidste fem år. Tallene for hvor mange huse der er taget ned fra hylderne hos ejendomsmæglerne indikerer, at der igen i 2017 vil være flere hushandler end året forinden. Til sammenligning ligger antallet af nedtagne ejerlejligheder foreløbig på niveau med sidste år. Vi ser med andre ord på et boligmarked, hvor der kan spores en bred fremgang,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

Der er størst fremgang i antallet af nedtagne huse i landsdele uden for hovedstaden. Det drejer sig om områder som Østsjælland, Vest- og Sydsjælland, Østjylland og på Bornholm.

”Det er positivt, at aktiviteten på husmarkedet får et løft, og særligt når det ikke kun sker i hovedstaden. Det er et tegn på, at køberne så småt søger bolig i en bredere radius. Vores tal peger på, at der er fremgang i større byer som Silkeborg, Horsens og Køge, der ikke ligger for langt fra København eller Aarhus. Men det er samtidig værd at bemærke, at fremgangen fx også kan spores i byer som Næstved, Vordingborg og flere andre kommuner, der ikke ligger helt så tæt på landets største byer,” konstaterer Ane Arnth Jensen og tilføjer:

”Samtidig med at der nedtages flere huse, sættes der også flere huse til salg. Og det er ikke kun i hovedstaden. Der er i år bl.a. sat flere huse til salg i Østsjælland, Vest- og Sydsjælland og på Bornholm end i den samme periode sidste år. Samtidig stiger udbudspriserne på huse over hele landet. Når flere uden for landets største byer sætter boligen til salg, og udbudspriserne samtidig stiger, kan det være et tegn på, at færre husejere end tidligere er låst fast i en bolig med høj gældsætning.”

Det seneste år har der været flere nedtagne boliger i hele landet, end der har været nye sat til salg. Dermed er boligudbuddet lavere i dag end for et år siden. På landsplan stod der ved udgangen af august 54.849 ejerboliger til salg i Danmark. Det samlede udbud fordeler sig på 36.261 parcel- og rækkehuse, 6.870 ejerlejligheder og 11.718 fritidshuse.

Få yderligere information og tabeller her

 

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde