Laveste antal boliger på tvangsauktion siden krisen

Publiceret 05-10-2017
Nyhed

I årets første tre kvartaler var der 1.431 enfamiliehuse og ejerlejligheder på tvangs-auktion. Det er det laveste antal siden finanskrisen. Det viser dagens tal fra Danmarks Statistik.

”Antallet af boliger på tvangsauktion er på et lavt niveau. I de første tre kvartaler i år har der i gennemsnit været 159 ejerboliger på tvangsauktion om måneden. I 2010, hvor antallet af tvangsauktioner toppede efter krisen, var tallet 309. Det betyder, at antallet af danskere, der må gå fra hus og hjem på grund af tvangsauktion, er halveret siden tiden efter finanskrisen,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

Det faldende antal tvangsauktioner gælder alle ejendomstyper. Siden toppen i 2010 er det totale antal tvangsauktioner i løbet af årets første tre kvartaler faldet med 49,9 pct.

”Det er positivt, at færre og færre danske ejendomme ender på tvangsauktion uanset hvilken type ejendom, der er tale om. Det hænger naturligt sammen med, at den danske økonomi som helhed er kommet sig godt efter krisen,” siger Ane Arnth Jensen. 

Figur: Antal ejerboliger på tvangsaktion i årets tre første kvartaler

 

Kilde: Danmarks statistik
Anmærkning: Ejerboliger er i dette tilfælde defineret som enfamiliehuse og ejerlejligheder

 

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde