Laveste antal huse til salg i 9 år

Publiceret 08-03-2017
Nyhed

Antallet af parcel- og rækkehuse til salg falder, og der er godt 1.300 færre huse til salg i forhold til for et år siden. Der er nu 34.759 huse til salg landet over, hvilket er det laveste niveau siden foråret 2008. Det viser Realkreditrådets boligudbudsstatistik for februar.

”Lige nu er der færre huse til salg, end vi har set i gennem næsten ni år, og folk på boligjagt har færre huse at vælge imellem. I forhold til for et år siden er der færre huse til salg over det meste af landet med undtagelse af Østsjælland og Københavns omegn, hvor der er kommet flere til salg skilte i forhaverne rundt om på villavejene,” siger Peter Jayaswal, direktør i Finans Danmark for ejendomsfinansiering, og fortsætter.

”Der er kommet mere gang i boligmarkedet gennem de senere år. Der sættes flere huse til salg, men samtidig fjernes endnu flere huse fra ejendomsmæglernes hylder.”

Udbudspriserne er i gennemsnit steget med 3,3 pct. det seneste år og er alle steder højere end for et år siden undtaget på Bornholm og i Vestjylland.

”Et hus på 140 kvm står nu i gennemsnit til salg for omkring 2.140.000 kr. Det er 68.000 kr. mere end på samme tidspunkt sidste år, så sælgerne forventer, at køberne skal have flere penge op af lommen for at blive husejere,” siger Peter Jayaswal.

På landsplan er udbudstiderne for huse til salg knap 10 måneder, og på nær i København by er udbudstiderne mindre end for et år siden.

”Det er positivt for sælgerne, at udbudstiderne i det meste af landet er kortere end for et år siden. Men der er forskel på, hvor lang tid husene står til salg. I store dele af Jylland og på Bornholm er udbudstiderne over et år, mens de i København by og omegn er under fire måneder,” siger Peter Jayaswal.

Figur: Udbudte boliger på landsplan

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde