Kort før frist: Det 2 pct. fastforrentede lån er fortsat attraktivt

Publiceret 28-07-2017
Nyhed

Det fastforrentede 2 pct. lån ligger omkring kurs 98 og er derfor fortsat meget attraktivt. Hvis man går i tanker om at omlægge lån, er mandag sidste frist for at opsige sit lån til oktober-terminen

”Det fastforrentede 2 pct. lån ligger omkring kurs 98 og er derfor fortsat meget attraktivt. Hvis man går i tanker om at omlægge lån, er mandag sidste frist for at opsige sit lån til oktober-terminen”, siger Peter Jayaswal, direktør for ejendomsfinansiering i Finans Danmark, og fortsætter:

 ”Den seneste udvikling på lånemarkedet viser blandt andet også, at næsten 6 ud af 10 nye lån i 2. kvartal 2017 var med en fast rente. Det ser ud til, at låntagerne har været opmærksomme på og set muligheder i fastforrentet lån med en meget lav rente.”  

Et konverterbart lån kan ikke optages til en kurs over 100, mens et lån udbetalt til kurs 100 ikke vil have et kurstab. Så snart man kommer under kurs 100, vil der være et kurstab på lånet. Derfor er det mest attraktivt at få udbetalt lånet til en kurs så tæt på 100 som muligt.

I øjeblikket er der stadig 76,3 mia. kr. i udestående på fastforrentede lån med en kuponrente på 3,5 pct. eller derover.

”Ofte vil det kunne betale sig at omlægge et fastforrentet lån til en lavere rente, hvis der er tilpas stor forskel mellem den rente, man har på sit lån, og den gældende markedsrente. Der kan dog være gode grunde til, at boligejere med en kuponrente på over 2 pct. de senere år ikke har udnyttet muligheden for at nedkonvertere. Lånet skal typisk have en vis størrelse, før en nedkonvertering kan betale sig, og det er heller ikke altid en god idé, hvis man går med planer om at sælge sit hus i nær fremtid. Så er det ikke sikkert, at den langsigtede rentebesparelse opvejer omlægningsomkostningerne,” siger Peter Jayaswal, og tilføjer:

 ”Men der er selvfølgelig også den mulighed, at man ikke har været opmærksom på udviklingen. Derfor kan en omlægning af lånet stadig være interessant. Der kan også være boligejere, der har et realkreditlån med en variabel rente, som ønsker at låse renten fast. Hvis man går med tanker om at omlægge sit lån, er det altid en god idé at kontakte sin rådgiver. Her kan man få vejledning, om det kan betale sig at lægge sit gamle lån om, og om der kan være penge at spare.”

Figur: Kursudviklingen på et 2 pct. fastforrentet lån med afdrag.

 

Kilde: Nordea analytics

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde