Kommentar til historie om hvidvask

Publiceret 21-03-2017
Nyhed

"Historien om mistænkelige transaktioner gennem banker viser, at der ikke historisk har været godt nok styr på at forhindre, at bankerne er blevet misbrugt til hvidvask. Og det skal der selvfølgelig være.

Der er heldigvis sket store ændringer i bankernes overvågning af kunder og transaktioner de seneste tre år. I dag er billedet et andet. Bankernes fokus og systemer er skærpet rigtig meget.

Alene i 2015 foretog de danske banker over 9.000 indberetninger til SØIK (Bagmandspolitiet). Hvidvask-rapporten, som Finanstilsynet offentligjorde i sidste uge, konkluderede også, at bankerne har flyttet sig betydeligt på området.

Målet er klart: danske banker vil ikke – og skal ikke – misbruges til hvidvask,” siger Ulrik Nødgaard, adm. direktør i Finans Danmark.

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde