Klare regler for kreditvurdering ved kviklån

Publiceret 28-04-2017
Nyhed

Forbrugerombudsmanden har efter forhandling med relevante interesseorganisationer, herunder Finans Danmark, udstedt reviderede retningslinjer for kreditvurdering ved kortfristede lån indgået som fjernsalgsaftaler – det vi kender som kviklån.

De reviderede retningslinjer omhandler en præcisering af kravene til kreditformidlere i forhold til deres kreditvurdering af kunderne samt kravene til oplysningsforpligter, når en låneaftale forlænges.

- Vi har haft en meget konstruktiv dialog med Forbrugerombudsmanden og de andre interesseorganisationer. Det har betydet, at vi nu har nogle klare retningslinjer for, hvad der skal til, for at der er foretaget en betrykkende kreditvurdering, når der tilbydes det, vi normalt omtaler som kviklån, siger juridisk direktør i Finans Danmark Kenneth Joensen.

En kreditvurdering skal baseres på fyldestgørende individuelle økonomiske oplysninger om kundens forhold, der skal kunne dokumenteres, samt en vurdering af om kunden er i stand til at tilbagebetale lånet på forfaldstidspunktet.

- De nye retningslinjer er også med til at skabe lige konkurrencevilkår mellem kvik-låneudbyderne og bankerne. Det gavner kunderne, da god kreditvurdering også er et værn mod overgældsætning, slutter Kenneth Joensen.

De nye retningslinjer træder i kraft den 1. maj 2017.

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde