Huspriser er højere end for et år siden

Publiceret 02-08-2017
Nyhed

De seneste tre måneders prisniveau for huse er 4,9 pct. er højere end for et år siden på trods af et lille prisfald i maj. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. Priserne på huse er højere end for et år siden over det meste af landet.

”Opsvinget på boligmarkedet har bidt sig fast over det meste af landet, og huspriserne er på landsplan højere end for år siden på trods af et prisfald på 0,4 pct. fra april til maj. Det gælder også i områder, hvor boligmarkedet efter finanskrisen har haft sværere ved at komme op i gear end i hovedstaden,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

En opgørelse fra Finans Danmark viser, at salget af huse er højere end for et år siden i alle danske landsdele.

 ”De højere huspriser skal ses i lyset af en øget købelyst blandt danske familier, som betyder, at der bliver solgt flere huse end for et år siden i det meste af landet,” siger Ane Arnth Jensen.

Figur 1: Årlig ændring i antallet af solgte parcel- og rækkehuse

 

 

Kilde: Finans Danmark

Anm.: Opgørelsen er fra 1. kvartal 2017

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde