Husmarkedet tager sig en lille pause

Publiceret 15-12-2017
Nyhed

Opsvinget på husmarkedet er sat på pause det seneste kvartal mange steder i landet. Det viser nye boligpristal fra Finans Danmark for 3. kvartal 2017.

Huspriserne er på landsplan faldet med 0,3 pct. i det seneste kvartal, og hushandlerne med 10 pct.

”Husmarkedet tager sig i øjeblikket en puster mange steder i landet. Det er imidlertid helt almindeligt, at aktiviteten på husmarkedet daler i 3. kvartal, og det trækker typisk priserne lidt ned. Men selv om vi ser faldende aktivitet det seneste kvartal, så ligger både hussalg og priser på landsplan på et lidt højere niveau end for et år siden,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

Region Hovedstaden og Nordjylland er de eneste områder, hvor priserne på huse fortsat stiger. Her er priserne steget med henholdsvis 1,9 pct. og 1,4 pct. det seneste kvartal.

Antallet af handler falder derimod i alle landsdele på nær Vest- og Sydsjælland samt Bornholm.

”Faldet i handelsaktiviteten er på landsplan en del større end i tidligere år, men på grund af store udsving i handlerne, kan man endnu ikke drage håndfaste konklusioner. Derudover bliver der generelt solgt mange huse, så aktiviteten er faldet fra et forholdsvist højt niveau,” siger Ane Arnth Jensen.

De seneste seks år er antallet af hushandler i gennemsnit faldet med knap fem pct. i 3. kvartal.

Flere tal

Se figurer

Gå til boligmarkedstatistikken 

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde