Fortsat lave realkreditrenter til virksomhederne

Publiceret 29-09-2017
Nyhed

En dansk virksomhed betaler i gennemsnit 1,75 pct. i rente og bidrag på et nyt realkreditlån. Det viser nye tal for udlånsrenterne fra Nationalbanken.

”Det danske realkreditsystem tilbyder danske virksomheder lave renter og billige lån. Det er med til at holde de faste omkostninger nede og dermed styrke danske virksomheders konkurrenceevne i både ind- og udland,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

Danske virksomheder betaler i gennemsnit 0,79 pct. i rente inkl. bidrag for lån med kortere rentebinding end et år, mens de betaler 0,85 pct. i rente for et lån med et til fem års rentebinding. Lån med fast rente koster lidt mere  – 2,59 pct. inkl. bidrag.

”Danske realkreditinstitutter tilbyder en bred vifte af produkter, og det gør dem populære blandt danske virksomheder, der kan vælge netop den finansiering, som passer bedst. Sikkerheden bag lånene gør samtidig finansieringen meget billig. Det betyder, at danske realkreditinstitutter står for knap 70 pct. af udlånet til danske virksomheder, ” siger Ane Arnth Jensen.

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde