Fjerde år i træk med stigende huspriser

Publiceret 05-01-2017
Nyhed

Huspriserne var i oktober 3,4 pct. højere end for et år siden, mens ejerlejlighedspriserne var 6,6 pct. højere. Det viser de aktuelle tal fra Danmarks Statistiks ejendomssalg oktober 2016.

”Huspriserne var i oktober 3,4 pct. højere end et år tidligere, og alt tegner til, at 2016 bliver det fjerde år i træk med stigende huspriser. Hvis huspriserne holder niveauet fra oktober i resten af 2016, vil huspriserne været steget med knap 4 pct. i 2016. Det er en afdæmpet stigning sammenlignet med 2015, hvor huspriserne steg med godt 6 pct.,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i FinansDanmark, og fortsætter:

”De stigende huspriser skal ses i lyset af det lave renteniveau og den generelle fremgang i dansk økonomi, som har betydet stigende beskæftigelse og dermed stigende indkomster. Tendensen til stigende huspriser kan ses i det meste af landet.”

Figur: Prisudviklingen for enfamiliehuse i perioden 2012-2016 med årlige gennemsnit (2006 = 100)

Kilde: Danmarks Statistik og egne beregninger

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde