Finans Danmark bakker op om den kommende lovgivning og hele formålet med den: nemlig at øge gennemsigtigheden i forhold til omkostninger og sikre de rette incitamenter til at vælge investeringsprodukter i forbindelse med porteføljeplejeordninger.
I dag har Finanstilsynet udsendt en pressemeddelelse, hvor de understreger, hvad det kommende provisionsforbud i forbindelse med porteføljeplejeordninger, de såkaldte MiFID II regler, helt konkret omfatter.
-Vi synes, det er helt på sin plads, at Finanstilsynet kommer med en klar melding, hvis de fornemmer, at der er usikkerhed i sektoren om, hvad reglerne egentlig siger og ikke siger, understreger underdirektør Lotte Pia Mollerup med ansvar for Kapitalforvaltning & Skat i Finans Danmark.
MiFID II reglerne om provisionsbetaling er en gennemførelse af et EU direktiv, der skal være indført i alle lande 1. januar 2018. Danmark går lige nu forrest med en implementering pr. 1. juli af provisionsforbuddet i forbindelse med porteføljeplejeordninger.
Det lægger pres på fortolkninger, hvor danske banker altså som de allerførste i Europa er i uprøvet og ufortolket land. Finans Danmark ser frem til, at Finanstilsynet vil følge implementeringen af den tilsvarende regulering i det øvrige Europa tæt, og revurdere deres fortolkning, hvis den afviger herhjemme.
-Det her vedrører rigtig mange kunder og deres opsparinger. Ingen er mere interesseret end bankerne i at få sat hegnspæle i jorden, hvis der kan sås tvivl om, hvorvidt reglerne tolkes rigtigt. Vi ser i øvrigt frem til en fortsat konstruktiv dialog med Finanstilsynet om en række essentielle fortolkninger af de nye MiFID II regler, som naturligvis skal overholdes, siger Lotte Pia Mollerup
Finans Danmark glæder sig desuden over, at anden del af MiFID II, der bl.a. omfatter regler om provisionsbetalinger i forbindelse med investeringsrådgivning nu først forventes at træde i kraft 1. januar 2018.