Færre realkreditobligationer i euro

Publiceret 27-01-2017
Nyhed

Omfanget af danske realkreditobligationer udstedt i euro har været faldende de seneste seks år.

I dag er der udstedt realkreditobligationer i euro for godt 160 mia. kr. Efter en stigning fra 2007 til 2010 toppede omfanget af realkreditobligationer i euro for ca. seks år siden. På det tidspunkt var der udstedt for over 250 mia. kr.

”Realkreditobligationer i euro er ikke så udbredte i dag, som de var for seks år siden. Udstedelsen af realkreditobligationer følger primært låntagernes valg af realkreditlån. Gennem perioden er efterspørgslen efter realkreditlån i euro svækket. I Danmark er lån i euro mest anvendt i landbruget, og det også her, at en stor del af den vigende efterspørgsel skal findes,” siger Peter Jayaswal, direktør i Finans Danmark for ejendomsfinansiering.

I dag ejer danske investorer ca. halvdelen af realkreditobligationer i euro, og udenlandske investorer ejer den anden halvdel. Investorernes ejerandel af euroobligationerne har ændret sig en del i årene siden finanskrisen i 2008.

”Da krisen indtraf, havde danske investorer en ejerandel af danske realkreditobligationer udstedt i euro på omkring 80 pct. I årene efter krisen faldt den til ca. 50 pct. Og der har den ligget nogenlunde stabilt de seneste fire år,” konstaterer Peter Jayaswal.

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde