Færre ejendomme under hammeren i maj

Publiceret 07-06-2017
Nyhed

I maj var der 189 tvangsauktioner landet over. Det er 46 færre end i april, og er det laveste antal siden 2008. Det viser dagens sæsonkorrigerede tal fra Danmarks stati-stik.

”Antallet af ejendomme på tvangsaktion er faldet de seneste år i takt med, at krisen har sluppet sit tag i Danmark. En tvangsauktion er ofte den sidste udvej for boligejere eller virksomheder i vanskeligheder, så det er positivt, at antallet af tvangsauktioner har været nedadgående gennem en længere periode,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

En anden indikator for, hvordan det går på ejendomsmarkedet, er den såkaldte restanceprocent. De seneste tal fra Realkreditrådets opgørelser af restancer viser en restanceprocent på 0,20.

”Boligejerne mangler i gennemsnit at betale 20 øre for hver 100 kr., de skal betale i terminsydelse på realkreditlån. Det tal har været faldende siden 2009, så vi kan også se, at boligejerne er blevet bedre til at betale deres ydelser på realkreditlån til tiden. Dermed er der også færre, som er i farezonen for, at deres hjem kommer på tvangsauktion”, siger Ane Arnth Jensen.

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde