Få studielejligheder til salg inden forældrekøbssæson starter

Publiceret 27-07-2017
Nyhed

Antallet af små ejerlejligheder til salg er skrumpet markant de seneste år

Ved midnat finder flere tusinde håbefulde unge ud af, om de er blevet optaget på en videregående uddannelse. Det betyder, at mange studerende skal til at finde sig et sted at bo, og det kan blive vanskeligt.

Antallet af små ejerlejligheder til salg er nemlig skrumpet markant de seneste år. Det viser Finans Danmarks undersøgelse af markedet for mindre lejligheder i de danske universitetsbyer.

”Danskere på jagt efter en lille ejerlejlighed har langt mindre at vælge imellem og skal have flere penge op af lommen end tidligere. Derfor kan det give mening at være tidligt ude med et eventuelt forældrekøb. Aktuelt står der 598 små ejerlejligheder til salg i hovedstaden til en gennemsnitlig pris på 2,8 mio. kr. for 75 kvm.,” siger Peter Jayaswal, direktør for ejendomsfinansiering i Finans Danmark og fortsætter:

”I Århus står der i øjeblikket 243 små lejligheder til salg til en typisk pris på 2,3 mio. kr. I Odense og Aalborg er der henholdsvis 50 og 103 mindre ejerlejligheder til salg til en gennemsnitlig pris på 1,3 og 1,4 mio. kr. Studielejligheden er altså væsentligt dyrere i København end i andre universitetsbyer.”

De små ejerlejligheder fylder mere på boligmarkedet i Århus, Odense og Aalborg end i Hovedstaden. I Hovedstaden er 30 pct. af ejerlejlighederne til salg på 75 kvm. eller derunder. I Århus er det 49 pct., i Odense er det 36 pct. og i Aalborg er det 32 pct.

”De små lejligheder til salg i Århus udgør knap halvdelen af det samlede udbud, mens det blot er knap hver tredje udbudte lejlighed i København, der er under 75 kvm. De små lejligheder har historisk set udgjort en stor del af det samlede udbud i Århus,” siger Peter Jayaswal.

 

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde