Få boligejere i betalingsproblemer

Publiceret 31-10-2017
Nyhed

Langt de fleste boligejere betaler deres boligydelse til tiden. Det viser Finans Danmarks opgørelse af restancerne på realkreditlån for 3. kvartal 2017. Lige nu er kun ca. 2.700 familier bagud med betalingerne på deres boliglån.

”Danske boligejere er generelt utrolig gode til at betale boligydelsen til tiden. Ud af landets 1,4 mio. boligejere med realkreditlån er kun knap 2.700 familier i restance - dvs. bagud med betalingerne på deres boliglån. Det lave antal skyldes, at danske familier overordnet set har en god økonomi, men også at banker- og realkreditinstitutter laver gode kreditvurderinger. Det sikrer, at boligejerne kan betale ydelsen på deres lån,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

Ofte befinder familier med restancer på boliglånet sig i en presset økonomisk situation. Den pressede situation kan fx være udløst af skilsmisse, sygdom, langtidsledighed eller dødsfald.

”Det er vigtigt, at boligejere i betalingsproblemer henvender sig så tidligt som muligt til deres bank eller realkreditinstitut, hvis de har betalingsproblemer. Det er nemlig langt lettere at finde en løsning, hvis der tages hånd om problemerne på et tidligt tidspunkt," siger Ane Arnth Jensen.

Finans Danmarks opgørelse af restancer viser, hvor stor en del af de samlede ydelsesbetalinger fra boligejerne, der ikke er betalt 3½ måned efter, at de skulle have været betalt. Lige nu er 0,19 pct. af de samlede boligydelser ikke betalt endnu.

Gå til Restancer

Gå til Overtagne Ejendomme

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde