En ud af fire boligejere konverterer deres realkreditlån

Publiceret 09-06-2017
Nyhed

I maj blev der givet 16.658 lånetilbud. Det viser dagens tal fra Realkreditrådet. Danske boligejere indhenter lånetilbud i forbindelse med lånoptagelse og tillægslån, men også i forbindelse med konverteringer. Og danske boligejere udnytter flittigt de gode muligheder, der er for omlægning af realkreditlån. Det understøttes også af en ny undersøgelse, som analyseinstituttet Epinion har gennemført for Finans Danmark.

”Undersøgelsen viser, at danske boligejere flittigt udnytter muligheden for at konvertere, og at der er næsten lige så mange boligejere med et variabelt forrentet lån som med et fastforrentet lån, der vælger at konvertere. Realkreditsystemet er bygget op, så boligejere har mulighed for løbende at matche realkreditlån med deres individuelle behov og udnytte renteudviklingen,” siger Peter Jayaswal, direktør i Finans Danmark for ejendomsfinansiering.

Undersøgelsen viser også, at flere end to ud af tre danske boligejere, der omlægger deres realkreditlån, vælger et fastforrentet lån.

”Det generelle billede er, at flere og flere boligejere vælger fastforrentede lån. Når renterne er så lave, som de er for tiden, kan det give god mening at vælge et realkreditlån, hvor renten er lagt fast i længere tid. På den måde kan man som boligejer få glæde af de lave renter i hele lånets løbetid,” siger Peter Jayaswal.

Figur: Andel af boligejere, der vælger fastforrentet og ikke fastforrentet realkreditlån ved omlægning.

Kilde: Undersøgelse fra analyseinstituttet Epinion for Finans Danmark, 2017.

Anm: Beregningerne er lavet på baggrund af boligejere i spørgeskemaundersøgelsen, der har konverteret deres realkreditlån indenfor de seneste to år.

Se Lånetilbud for flere detaljer. 

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde