Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen.Læs mere om cookies

Prisen på ejerlejligheder er steget over det meste af Danmark

Publiceret 05-07-2017
Nyhed

Tal fra Danmarks Statistik viser, at prisen på ejerlejligheder er steget med 3,7 pct. point i april måned. Prisen på ejerlejligheder i Danmark var i april 46 pct. point højere end i slutningen af 2011, hvor priserne for alvor steg igen efter finanskrisen.

”De fortsatte prisstigninger på ejerlejligheder viser, at efterspørgslen på boliger er høj i landets større byer, hvor de fleste af landets ejerlejligheder ligger. Det er særligt i København og hovedstadsområdet, at priserne stiger. Men også i Østsjælland og Nordjylland er prisstigningerne af betydelig størrelse. Både det lave renteniveau og en positiv udvikling i økonomien generelt bidrager til de stigende priser på ejerlejligheder,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark, og fortsætter:

”Over de seneste fem år er priserne steget med 37,6 pct. point på landsplan. Prisen på ejerlejligheder i København by er steget med 48,6 pct. point tæt efterfulgt af Nordjylland, hvor prisen er steget med 35,1 pct. point. Det er kun i Vestjylland, at priserne på ejerlejligheder er lavere i dag end i 2012.”  

Figur: Prisindeks for ejerlejligheder

Kilde: Danmarks Statistik og Finans Danmark
Anm. Venstre akse viser indekstal, hvor 2006=100.

Kontakt

Stine Luise Goll

Kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde