Prisen på ejerlejligheder er steget over det meste af Danmark

Publiceret 05-07-2017
Nyhed

Tal fra Danmarks Statistik viser, at prisen på ejerlejligheder er steget med 3,7 pct. point i april måned. Prisen på ejerlejligheder i Danmark var i april 46 pct. point højere end i slutningen af 2011, hvor priserne for alvor steg igen efter finanskrisen.

”De fortsatte prisstigninger på ejerlejligheder viser, at efterspørgslen på boliger er høj i landets større byer, hvor de fleste af landets ejerlejligheder ligger. Det er særligt i København og hovedstadsområdet, at priserne stiger. Men også i Østsjælland og Nordjylland er prisstigningerne af betydelig størrelse. Både det lave renteniveau og en positiv udvikling i økonomien generelt bidrager til de stigende priser på ejerlejligheder,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark, og fortsætter:

”Over de seneste fem år er priserne steget med 37,6 pct. point på landsplan. Prisen på ejerlejligheder i København by er steget med 48,6 pct. point tæt efterfulgt af Nordjylland, hvor prisen er steget med 35,1 pct. point. Det er kun i Vestjylland, at priserne på ejerlejligheder er lavere i dag end i 2012.”  

Figur: Prisindeks for ejerlejligheder

Kilde: Danmarks Statistik og Finans Danmark
Anm. Venstre akse viser indekstal, hvor 2006=100.

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde