Digitale Ideer skal styrke Danmark

Publiceret 04-12-2017
Nyhed

Den digitale forbruger skal styrkes, reguleringen skal gøres til en digital medspiller og vi skal styrke de digitale vækstmiljøer. Finans Danmark spiller i dag ud med syv konkrete ideer, der skal sikre, at Danmark fortsat er i front, når det kommer til at udnytte digitale muligheder.

”Det danske samfund er et af de mest digitaliserede samfund i verden. Den førerposition skal vi fastholde, og i dag kommer vi med syv konkrete ideer,” siger administrerende direktør i Finans Danmark, Ulrik Nødgaard. 

Finans Danmark påpeger blandt andet vigtigheden af, at der skal være lige muligheder for at drive virksomhed for alle aktører. Således at også danske banker kan tage kampen op med de såkaldte big tech-firmaer og andre multinationale koncerner.

“Der er jo ingen grund til at danske banker - danske virksomheder - med lang ekspertise i håndtering af danskernes data skal hægtes af i det her kapløb på grund af gammeldags lovgivning. Regulering skal være en medspiller – ikke en modspiller,” siger Ulrik Nødgaard og henviser samtidig til, at den danske befolkningen er it-parat, og at dansk erhvervsliv investerer mange penge i at gribe og udvikle fremtidens digitale løsninger.

”Dertil kommer, at vi har den mest digitale offentlige sektor i verden. De finansielle aktører i Danmark har alle dage været en driver for en fremsynet og brugervenlig digital udvikling med blandt andet mobilbank, NemID og straksbetalinger," siger Ulrik Nødgaard.

Blandt ideerne er også tilpasninger af markedsføringsloven til den digitale tidsalder, digitale værktøjer til boligfinansiering og til forebyggelse af hvidvask, bedre muligheder for cloud i den finansielle sektor, flere rugekasser til digitale start-ups og bedre muligheder for, at start-ups kan tiltrække udenlandsk arbejdskraft. Endelig foreslår Finans Danmark, at der indføres nogle fremtidige principper for regulering.

”Det handler ganske enkelt om, hvordan vi giver det danske samfund og de danske virksomheder et forspring i det digitale kapløb, som lige nu udspiller sig for fulde gardiner. Den finansielle sektor er i forvejen en af de sektorer, der investerer mest i digitalisering. Det vil vi fortsat være, fordi vi tror på, at det er det kunderne efterspørger også i fremtiden,” lyder det fra Ulrik Nødgaard.


Se de 7 ideer her.

 

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde