Danskerne sparer 500 kr. om måneden på boliglån

Publiceret 07-09-2017
Nyhed

Danske boligejere har i det seneste år i gennemsnit betalt 2.000 kroner om måneden i renteudgifter inkl. bidrag for en lånt million. Det er ca. 500 kroner billigere end i Tyskland. Det viser tal fra Nationalbankens rentestatistik.

Danske boligejere har det seneste år betalt en gennemsnitlig rente på deres boliglån på 2,3 pct. for både bank- og realkreditlån. Det svarer til en årlig udgift på 23.500 kroner for 1 mio. kr. Tilsvarende har de tyske boligejere betalt knap 30.000 kroner i renteudgifter.

”Det er billigere at låne til et hus i Danmark end flere andre steder i Europa, og vilkårene er ofte også bedre. I Danmark er det knap 500 kroner billigere om måneden at have boliglån sammenlignet med Tyskland,” siger Peter Jayaswal, direktør for ejendomsfinansiering i Finans Danmark.

Længere rentebindingsperioder og løbetider samt gode omlægningsmuligheder er med til at gøre dansk boligfinansiering til noget særligt. I meget få europæiske lande kan renten låses fast i 30 år.

”Danskerne har mulighed for at fastlåse renten på deres realkreditlån i hele lånets løbetid. Det kan være en fordel, når renterne er så lave, som vi ser det i dag. Det er med til at holde de danske boliglånsudgifter på et lavt og stabilt niveau og giver danske boligejere mulighed for mere rentesikkerhed,” siger Peter Jayaswal, og fortsætter:

”Det bedste sammenligningsgrundlag for renter på boliglån på tværs af lande er rentebindingsperioder mellem 1 og 5 år, da de findes i mange lande. Her ligger Danmark helt i top, eller rettere sagt helt i bund, med de laveste renter i Europa på nye lån. Derimod er det vanskeligere at sammenligne renterne på lån med fast rente i 30 år, da det især er danskerne, der har denne låneform.”

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde