Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen.Læs mere om cookies

Danskerne sparer 500 kr. om måneden på boliglån

Publiceret 07-09-2017
Nyhed

Danske boligejere har i det seneste år i gennemsnit betalt 2.000 kroner om måneden i renteudgifter inkl. bidrag for en lånt million. Det er ca. 500 kroner billigere end i Tyskland. Det viser tal fra Nationalbankens rentestatistik.

Danske boligejere har det seneste år betalt en gennemsnitlig rente på deres boliglån på 2,3 pct. for både bank- og realkreditlån. Det svarer til en årlig udgift på 23.500 kroner for 1 mio. kr. Tilsvarende har de tyske boligejere betalt knap 30.000 kroner i renteudgifter.

”Det er billigere at låne til et hus i Danmark end flere andre steder i Europa, og vilkårene er ofte også bedre. I Danmark er det knap 500 kroner billigere om måneden at have boliglån sammenlignet med Tyskland,” siger Peter Jayaswal, direktør for ejendomsfinansiering i Finans Danmark.

Længere rentebindingsperioder og løbetider samt gode omlægningsmuligheder er med til at gøre dansk boligfinansiering til noget særligt. I meget få europæiske lande kan renten låses fast i 30 år.

”Danskerne har mulighed for at fastlåse renten på deres realkreditlån i hele lånets løbetid. Det kan være en fordel, når renterne er så lave, som vi ser det i dag. Det er med til at holde de danske boliglånsudgifter på et lavt og stabilt niveau og giver danske boligejere mulighed for mere rentesikkerhed,” siger Peter Jayaswal, og fortsætter:

”Det bedste sammenligningsgrundlag for renter på boliglån på tværs af lande er rentebindingsperioder mellem 1 og 5 år, da de findes i mange lande. Her ligger Danmark helt i top, eller rettere sagt helt i bund, med de laveste renter i Europa på nye lån. Derimod er det vanskeligere at sammenligne renterne på lån med fast rente i 30 år, da det især er danskerne, der har denne låneform.”

Kontakt

Stine Luise Goll

Kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde