Danske boliglån er blandt de billigste i Europa

Publiceret 27-02-2017
Nyhed

Danske boliglån er blandt de billigste i Europa. Det viser nye tal fra Danmarks Nationalbank og Den Europæiske Centralbank.

”Boligkøbere og boligejere kan optage lån med rentebinding på et til fem år til ca. 1,29 pct. inkl. bidrag. Det er billigere end i de lande, vi typisk sammenligner os med,” siger Peter Jayaswal, direktør for ejendomsfinansiering i Finans Danmark.

Tal fra Den Europæiske Centralbank viser, at renten på lån nye boliglån med et til fem års rentebinding er 1,55 pct., 1,56 pct. og 2,0 pct. i henholdsvis Tyskland, Sverige og Holland.

”Vores markedsbaserede realkreditsystem betyder, at danskerne får direkte glæde af de lave renter. Sådan er det ikke i andre lande. Derfor kan danske familier finansiere deres drømmebolig til nogle af de laveste renter i Europa. De lavere renteomkostninger er både godt for den enkelte familie og de danske virksomheder. Danske familier får et større økonomisk råderum, og danske virksomheder kan foretage større investeringer. Det stiller os godt i konkurrencen med udlandet,” siger Peter Jayaswal.

De billige danske boliglån er også blevet bemærket uden for landets grænser. EU-kommissionen fremhæver således i en helt ny rapport det danske realkreditsystem for at give danskerne nogle af de billigste boliglån i EU. Klik <![endif]-->her for at læse rapporten.

Figur: Renten inkl. bidrag på nye boliglån med et til fem års rentebinding

Kilder: Danmarks Nationalbank og Den Europæiske Centralbank

Note: Opgørelserne dækker boligudlån til husholdninger og nonprofitorganisationer rettet mod husholdninger. Opgørelsen for Danmark dækker i modsætning til opgørelser i andre lande ikke udlån fra nonprofitorganisationer rettet mod husholdninger Ved sammenligning på tværs af lande skal der tages højde for de enkelte landes lånegrænser og låntyper. Danske renter er opgjort i januar 2017 og de øvrige renter er opgjort i december 2016.

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde