Boligudbudspriser op med 4 pct.

Publiceret 08-11-2017
Nyhed

Stigende udbudspriser, færre huse til salg og kortere udbudstider end for et år siden. Det er overordnet set virkeligheden på husmarkedet ifølge Finans Danmarks seneste boligudbudsstatistik for oktober 2017.

Lige nu står der 35.617 huse til salg i Danmark til en gennemsnitlig udbudspris på 2,2 mio. kr. for et hus på 140 kvm.
Danske familier på boligjagt har ca. 2.500 færre huse at vælge imellem end for et år siden, og udbudspriserne er i gennemsnit 4 pct. højere. Det svarer til en stigning på knap 90.000 kr. for et gennemsnitligt hus.

”Det er gang i boligmarkedet, og det har ført til højere udbudspriser og færre huse til salg end for et år siden i hele landet. Fremgangen på boligmarkedet har også forkortet udbudstiderne, så huse over størstedelen af landet ligger kortere tid til salg end sidste år,” siger Peter Jayaswal, direktør for ejendomsfinansiering i Finans Danmark.
I dag står et hus i gennemsnit til salg i knap 9 måneder, og det er ca. 2 uger mindre end for et år siden.

”Selvom huse står kortere tid til salg end for et år siden, er udbudstiderne fortsat forholdsvis lange i forhold til tidligere. Det skyldes formentligt, at der fortsat står mange huse til salg, og boligkøbere derfor har meget at vælge imellem,” forklarer Peter Jayaswal.

 

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde