Boligmarkedet holder dampen oppe i 2017

Publiceret 08-12-2017
Nyhed

Der har i 2017 været fremgang i aktiviteten på husmarkedet sammenlignet med de senere år. Samtidig fortsætter den høje aktivitet på markedet for ejerlejligheder. Det viser Finans Danmarks boligudbudsstatistik.

Der er hidtil nedtaget flere salgsskilte på helårsboliger i 2017 end i den samme periode i 2016. Udviklingen er mest udtalt for parcel- og rækkehuse, mens aktiviteten for ejerlejligheder kun er lidt større end i 2016.

”Tallene viser, at der i år har været endnu mere trængsel til boligfremvisningerne rundt om i landet. Tallene viser samtidig, at det så småt er husmarkedet, der er ved at overtage rollen som motor på boligmarkedet,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark, og fortsætter:

”Stigningen i aktiviteten på husmarkedet fra 2016 til 2017 er størst i landsdelene Vest- og Sydsjælland, Bornholm, Østsjælland og Østjylland. Tallene bekræfter, at den stigende aktivitet på boligmarkedet også har fat uden for landets store byer.”

Antallet af helårsboliger til salg er faldet med godt 2.600 boliger, svarende til ca. seks pct. det seneste år. Det viser, at der fjernes flere salgsskilte, end der kommer nye til på boligmarkedet.

”Det virker måske ikke så overraskende, at der står færre boliger til salg i dag end for et år siden, når man tager den høje aktivitet med i betragtningen. Det hører dog med til historien, at der også er sat flere huse til salg i 2017 end i 2016. Ellers ville boligudbuddet være faldet endnu mere,” konstaterer Ane Arnth Jensen, og uddyber:

”Når der både bliver færre huse til salg, og der samtidig sættes mange nye til salg, kommer der en større udskiftning, og det betyder kortere liggetider. Det er netop, hvad vi har set det seneste år, hvor liggetiderne i hele landet i gennemsnit er faldet lige knap en måned,” siger Ane Arnth Jensen.

Huse, der er fjernet fra boligudbuddet i november, havde i gennemsnit stået til salg i knap 8 måneder.

 

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde