Boligejere afdrager på deres afdragsfrie lån

Publiceret 27-09-2017
Nyhed

En ny undersøgelse fra Epinion og Finans Danmark viser, at næsten 15 pct. af danske boligejere med afdragsfrihed vælger at afdrage på deres lån. Samtidig er realkreditlån uden afdrag til danske boligejere faldet med 9,4 mia. det seneste år.

”En ny undersøgelse fra Epinion og Finans Danmark viser, at mange boligejere med et afdragsfrit lån faktisk afdrager på deres realkreditgæld. Næsten 15 pct. af dem angiver, at de afdrager på deres afdragsfrie lån. Samtidig har lån med afdragsfrihed været på retur, og i dag er der flere boligejere, der har lån uden afdragsfrihed, end med afdragsfrihed,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark, og fortsætter:

”Der kan være mange grunde til, at man nu vælger at afdrage på sit afdragsfrie lån. Lige nu er renterne meget lave, og så er der mere plads til at afdrage. Derudover ser mange muligheden for afdragsfrihed som en ekstra sikkerhed, hvis de en dag skulle få brug for mere luft i budgettet,” siger Ane Arnth Jensen.

Undersøgelsen fra Epinion og Finans Danmark viser også, at cirka 3 ud af 5 boligejere vælger at benytte afdragsfriheden enten til at afdrage på anden dyrere gæld, til investeringer eller til opsparing. Cirka hver femte vælger at bruge pengene på forbrug.

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde