Beskeden låneinteresse i september

Publiceret 09-10-2017
Nyhed

Der blev i september givet 17.630 lånetilbud fra de danske realkreditinstitutter. Låneinteressen er faldet lidt de seneste måneder og er moderat set i et historisk perspektiv.

”Til trods for en pæn fremgang på boligmarkedet, er låneinteressen moderat. Da boligpriserne steg i perioden 2003-2007, var der i gennemsnit godt dobbelt så mange lånetilbud i de første 3 kvartaler af året som i 2017,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark, og fortsætter:

”Den beskedne låneinteresse ligger fint i tråd med en moderat udvikling i realkreditudlånet over de seneste år. Selvom det går godt på boligmarkedet, vokser udlånet nemlig i et jævnt tempo. Låneinteressen skal også ses i lyset af, at der ikke omlægges så mange realkreditlån som tidligere.”

Private og virksomheder kan indhente lånetilbud hos realkreditinstitutterne, hvis de ønsker at optage et nyt lån, omlægge deres eksisterende lån eller optage et tillægslån. Antallet af lånetilbud viser derfor interessen for lånoptagelse og omlægning.

 

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde