Banker og kommuner går sammen om løsning til hjemløse

Publiceret 24-11-2017
Nyhed

Ny aftale mellem Finans Danmark og Kommunernes Landsforening skal gøre hverdagen nemmere og mere sikker for de hjemløse.

En ny aftale mellem Finans Danmark og Kommunernes Landsforening skal gøre det lettere for hjemløse at få en bankkonto med et hævekort, hvor de kan f.eks. kan få udbetalt kontanthjælp.

Ordningen skal gøre hverdagen nemmere og mere sikker for de hjemløse, fortæller Kenneth Joensen, juridisk direktør i Finans Danmark.

“Vi vil gerne tage ansvar for at hjælpe en gruppe, der i forvejen har det svært, så de får nogle af de samme muligheder som andre kunder. Det her sikrer, at de hjemløse ikke bliver ladt i stikken i takt med, at digitale betalinger bliver mere og mere almindelige, og samtidig bliver deres hverdag mere sikker, da de ikke længere er nødt til at have mange kontanter på sig,” siger Kenneth Joensen.

Hidtil har det været en udfordring, at de hjemløse ikke har haft en fast adresse, som banken kunne registrere i sine systemer og bruge til at legitimere kunden i forhold til hvidvaskreglerne. Samtidig har banken ikke kunne udstede kort og pinkode til den hjemløse uden en adresse at sende det til.

Begge problemer kan nu løses via et samarbejde mellem bankerne og kommunerne.

“Det her er eksempel på, hvordan det offentlige og private kan arbejde sammen om konstruktive løsninger til gavn for borgerne. Nu er næste skridt at man ude i kommunerne og bankerne tager løsningen til sig, så vi kan komme igang med at gøre hverdagen nemmere for Danmarks hjemløse,” siger Kenneth Joensen.

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde