Anbefalinger skal sikre en fortsat sund andelsboligsektor

Publiceret 10-06-2017
Nyhed

Erhvervsministeriet har i dag offentliggjort en rapport med en række anbefalinger fra arbejdsgruppen vedrørende ansvarlig drift af andelsboligforeninger. Finans Danmark har deltaget aktivt i arbejdsgruppen og mener, at afrapporteringen er udtryk for et balanceret resultat.

Det er en enig arbejdsgruppe, som leverer en række anbefalinger til erhvervsministeren. Arbejdsgruppen foreslår bl.a. en revision af vilkårene for opløsning af en andelsboligforening, nye regler for finansiering af nystiftede andelsboligforeninger, samt en præcisering af andelsboligbestyrelsens opgaver og ansvar.

”Den finansielle sektor har en stor interesse i en sund andelsboligsektor. Det er derfor, at vi har bidraget konstruktivt til arbejdsgruppen og via dialog kommet frem til en række anbefalinger, som vi er sikre på vil gavne både andelsboligmarkedet, andelsbolighaverne og samfundet,” siger Peter Jayaswal, direktør for Ejendomsfinansiering i Finans Danmark, og fortsætter:

”Vi finder rapportens anbefalinger hensigtsmæssige. De er udtryk for et balanceret resultat”.

Konkurs

For Finans Danmark har det været vigtigt at få præciseret andelsboliglovens § 4, således at det fremgår, hvilke vilkår der skal gælde ved en opløsning.

”Anbefalingen om at få præciseret andelsboliglovens § 4 skal sikre en bedre beskyttelse af alle andelshavere, og det mener vi, at vi rammer med anbefalingen,” siger Peter Jayaswal.

Afdragsfrihed

En anden anbefaling i rapporten er, at der i andelsboligloven bør indføres særregler om andelsboligforeningers lånemuligheder i forbindelse med stiftelse.

”Vi er som udgangspunkt tilhængere af, at låntagerne har størst mulig frihed til at vælge den lånetype, der passer til den enkeltes behov. Der har dog i udvalget været et ønske om at begrænse andelen af afdragsfrihed i forbindelse med stiftelse af en andelsboligforening. Det har vi valgt at støtte i en situation, hvor vi ikke ønsker at stiftere af en ny andelsforening kan sende regningen videre til de kommende generationer,” siger Peter Jayaswal og slutter:

”Det er vigtigt, at andelsboligejerne har tillid til, at de også på længere sigt har overblik over deres boligøkonomi, og det vil anbefalingerne i sin helhed bidrage til”.

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde