70.000 flere boligejere afdrager på deres realkreditlån

Publiceret 28-11-2017
Nyhed

Tal fra Nationalbanken og Finans Danmark viser, at realkreditlån med afdrag fortsat vinder i popularitet. Siden 2012 er andelen af lån med afdrag steget fra 43,5 pct. til 50,8 pct., og ca. 70.000 flere boligejere afdrager nu på deres realkreditlån.

”Danskerne er glade for at afdrage på realkreditlånet. De seneste fem år er ca. 70.000 flere boligejere begyndt at afdrage på deres lån. Det har sammen med faldende renter bidraget til, at danskerne afdrager mere på deres lån,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

I dag udgør danske boligejeres afdrag i gennemsnit 60 pct. af de samlede ydel-sesbetalinger. For fem år siden var det kun knap 40 pct. af ydelsen, der gik til afdrag.

”De lave renter betyder, at afdragene i dag fylder en meget større del af ydelses-betalingerne på danske realkreditlån. For når renterne falder, så får boligejerne mere plads til at afdrage,” siger Ane Arnth Jensen.

 

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde