7 ud af 10 unge ønsker privatøkonomi på skoleskemaet

Publiceret 26-07-2017
Nyhed

En ny undersøgelse fra Finans Danmark foretaget af YouGov slår fast, at 71 pct. af de unge mellem 16 og 25 år gerne vil have mere undervisning i privatøkonomi. Den finansielle forståelse skal løftes, lyder det fra Finans Danmark som med ”Pengeuge” allerede er godt i gang med opgaven.

Undersøgelsen viser, at 79 pct. siger det er vigtigt/meget vigtigt at have viden om privatøkonomiske forhold som opsparing, løn og bolig. Kun 12 % synes de ved meget om privatøkonomiske forhold. 61 % er enige/delvist enige i, at de interesserer sig meget for privatøkonom.

Pengeuge
Privatøkonomi er vigtig. Det mener Danmarks ungdom. Men mange af de unge føler ikke, at de ved nok om privatøkonomiske forhold. Mange af de unge efterspørger derfor mere undervisning, så de kan højne deres finansielle forståelse.

"Undersøgelsen viser jo ret klart, at de unge synes, det er vigtigt at have viden om privatøkonomi, og samtidig også, at de unge ønsker mere undervisning om emnet. Det synes vi er et positivt tegn, og det er en dagsorden vi allerede har stor fokus på i vores kampagne ”Pengeuge” hvor vi hvert år besøger danske folkeskoler og underviser dem i privatøkonomi. Den indsats kan sagtens udbredes til ungdomsuddannelserne, ” siger Mads Rørvig, pengeuge-ansvarlig i Danmark.

De unge sparer op
Undersøgelsen viser også, at 95 pct. af de adspurgte bruger bankkontoen, som den foretrukne opsparingsform. 43 pct. siger at viden og bedre forståelse kunne få dem til at spare mere op. 36 pct. ved ikke, hvad det betyder, at de får lavere afkast på opsparing og 35 pct. ved ikke, hvad de kan forvente at få i rente

"Hvis man sætter pengene i banken, får man en rente tæt på nul. Derfor kan det for nogen give god mening at spare op på andre måder. Det kunne fx være investeringsfonde, aktier eller andre investeringer. Mere undervisning om privatøkonomi og opsparingsformer kan hjælpe de unge med at finde vej rundt i de mange investeringsmuligheder der er”, siger Anders Klinkby, direktør for investering og opsparing i Finans Danmark.

Se hele undersøgelsen her

Fakta om undersøgelsen
Undersøgelen er udarbejdet af analyseinstituttet YouGov for Finans Danmark i begyndelsen af 2017. Undersøgelsen bygger på en spørgeskemaundersøgelse med 1500 unge i Norge, Sverige og Danmark.

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde