6 ud af 10 realkreditlån er med fast rente

Publiceret 19-07-2017
Nyhed

Realkreditinstitutternes udlån steg 14,2 mia. kr. i 2. kvartal. Boligejerne valgte fastforrentede lån i næsten 59 pct. af tilfældene. Det viser nye tal for Finans Danmarks udlånsstatistik.

”Renten på de fastforrentede lån var i 2. kvartal på et attraktivt niveau, og flertallet af boligejerne valgte et lån med fast rente. På landsplan var næsten seks ud af ti realkreditlån, der blev givet til boligejerne, med fast rente,” siger Peter Jayaswal, direktør for ejendomsfinansiering i Finans Danmark, og fortsætter:

”I 93 af landets 98 kommuner valgte flertallet af boligejerne i 2. kvartal lån med fast rente, men på tværs af landet er der forskel på, hvilke lån boligejerne vælger. I Morsø kommune er fastforrentede lån mest populære. Her valgte 83 pct. af boligejerne et lån med fast rente. Lige efter følger Lolland og Ikast-Brande kommuner, hvor 82 pct. af lånene var fastforrentede. Anderledes ser det ud på Fanø, hvor færrest valgte realkreditlån med fast rente på lån i ejerboliger og fritidshuse på vadehavsøen. Her var 42 pct. af lånene i 2. kvartal fastforrentede.”

På baggrund af en henstilling fra Det Systemiske Risikoråd har regeringen bedt kreditinstitutterne om at udvise forsigtighed i långivningen til boligkøb i vækstområder.

”Regeringen har bedt om, at der holdes igen med lån med afdragsfrihed eller variabel rente til boligkøb til familier i vækstområder, når gælden er høj i forhold til indkomsten. De aktuelle tal viser, at andelen af fastforrentede lån til boligejere uanset gældniveau er 52 pct. i København og 56 pct. i Århus,” siger Peter Jayaswal.

Læs mere om Udlånsstatistik her

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde