50.000 flere lånetilbud i 2. halvår 2016

Publiceret 11-01-2017
Nyhed

I 2. halvår af 2016 gav realkreditinstitutterne mange lånetilbud, og året sluttede med høj aktivitet, da renterne faldt i løbet af efteråret. Der blev givet godt 50.000 flere lånetilbud i 2. halvår 2016 end 1. halvår svarende til en stigning på 50 pct. Det viser dagens tal fra Realkreditrådet.

”I 2. halvår af 2016 steg antallet af lånetilbud med knap 50 pct. fra et lavt udgangspunkt i første halvdel af 2016. Stigningen skyldes, at rentefaldet efter det engelske Brexit igen kickstartede efterspørgslen efter lånetilbud, og det blev billigere at finansiere et boligkøb eller få et tillægslån. Den øgede appetit på lånetilbud skyldes også, at der er kommet lidt mere gang i boligsalget i områder af landet, som i de senere år har haft det vanskeligere end nu,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i FinansDanmark og fortsætter:

”Den lave arbejdsløshed og lave boligbyrde i store dele af Danmark kan give grobund for en vis optimisme for boligmarkedet og dermed efterspørgsel efter lånetilbud i 2017.”

Omfanget af lånetilbud kan ikke sammenlignes med den store konverteringsbølge i 1. halvår 2015, hvor mange boligejere fik omlagt til 2 pct. fastforrentede lån.

Private og virksomheder kan indhente lånetilbud hos realkreditinstitutterne, hvis de ønsker at optage et nyt lån, omlægge deres eksisterende lån eller optage et tillægslån. Antallet af lånetilbud viser derfor interessen for lånoptagelse og omlægning.

Figur: Antal lånetilbud

Kilde: Realkreditrådet

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde