5.000 nye private investorer i januar

Publiceret 14-02-2017
Nyhed

I løbet af januar valgte 5.000 nye private investorer at placere penge i investeringsfonde. Det viser tal fra VP Securities.

Udviklingen fortsætter den markante stigning i antallet af danskere, der sparer op i investeringsfonde. Siden januar 2015 er der kommet ca. 80.000 nye investorer til. I alt er der nu knap 840.000 danskere, der har sat noget af deres opsparing i investeringsfonde.

"Udviklingen viser, at mange danske opsparerer leder efter et bedre afkast end de ca. 0 pct. i rente, man kan få på bankkontoen. Hvis man vil have muligheden for et højere afkast, så skal man også påtage sig større risiko. Det kan man gøre på en nem og betryggende måde i investeringsfonde, hvor man får en god risikospredning uanset, hvor mange penge man investerer. På den måde er opsparing i investeringsfonde for alle," siger Anders Klinkby, adm. direktør i Investeringsfondsbranchen. 

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde