Vismændene bør huske ratepensionen

Publiceret 11-10-2016
Nyhed

Vismændene har i dag fremlagt efterårets vismandsrapport, hvor de blandt andet behandler regeringens 2025-plan.

Finansrådet er enig med vismændene i, at planens overordnede fokus på at styrke produktivitet og beskæftigelse er relevant. Vi støtter klare og ambitiøse mål for væksten i Danmark. 
 
2025-planen indeholder flere forslag på pensionsområdet. Finansrådet er enig med vismændene i, at det er nødvendigt at gennemtænke det samlede pensionssystem, og at hyppige ændringer er uhensigtsmæssige. 
 
- Det skaber usikkerhed for den enkelte, hvis pensionssystemet hele tiden laves om. Det er afgørende, at vi får et solidt og fremtidssikret system, som danskerne kan have tillid til, siger Finansrådets cheføkonom Niels Arne Dam. 
 
- Grundlæggende skal vi have et system med god konkurrence og valgfrihed for den enkelte. I Finansrådet foreslår vi helt konkret en ratebaseret pensionsordning med en lang udbetalingsperiode som alternativ til den aldersopsparingslivrente, der indgår i 2025-planen.
 
Vi mener samtidig, at man bør sætte det nuværende loft på 50.000 kr. for indbetalinger til ratepensioner tilbage til 100.000 kr. Det vil være med til at fremme opsparingen og skabe tryghed i en tid, hvor ressourcerne kommer under stadig større pres, slutter Niels Arne Dam. 
 

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde