Ulrik Nødgaard gæster tværpolitisk IT-FORUM

Publiceret 30-03-2016
Nyhed

​Finansrådets direktør Ulrik Nødgaard har holdt oplæg om Danmark som verdens mest digitale land for Folketingets nye tværpolitiske IT-forum.

Digitaliseringen er i gang med at reformere det danske samfund – også banksektoren - på en lang række områder, og det skal Danmark være klar til, lød budskabet fra Finansrådets direktør, Ulrik Nødgaard. 
 

Danmark skal sætte ambitiøse målsætninger

Folketingets it-ordførere har taget initiativ til et forum for visioner og videndeling på digitaliserings- og IT-området. Der findes ikke et formelt IT-udvalg på Christiansborg. Det nye tværpolitiske IT-forum har holdt første møde i dag.
 
På mødet satte Ulrik Nødgaard fokus på digitaliseringens muligheder og udfordringer. Hans oplæg tog udgangspunkt i de visioner for Danmark, som Finansrådet sammen med 26 andre erhvervsorganisationer sendte til regeringen sidste år.
 
- Udgangspunktet for Danmark er godt. En ny undersøgelse fra EU-Kommissionen viste, at Danmark fortsat ligger i top i Europa, når det kommer til bl.a. digitaliseringsparathed hos befolkningen, siger Ulrik Nødgaard og fortsætter:
 
- Men rundt omkring ser vi også, at mange lande rykker hurtigt op af den digitale rangstige, både i Europa og i resten af verden. Det betyder, at Danmark fortsat skal sætte nogle ambitiøse målsætninger for fremtidens digitale Danmark. Her er det helt centralt, at dansk erhvervsliv inddrages aktivt.
 

Innovative digitale løsninger

Banksektoren har i årevis investereret massivt i nye digitale løsninger. Det er til gavn for både samfund, kunder og banksektoren.
 
- Banksektoren har i mange år gået forrest for at gribe digitaliseringen og har også haft et tæt samarbejde med det offentlige om bl.a. udviklingen af NemID, Mobilbank, straksbetaling, MobilePay, Swipp og kontaktløs Dankort betaling m.m., som er initiativer, der er med til at lette hverdagen for kunderne. Men det er også med til at skabe vækst og arbejdspladser, hvilket understreger, at banksektoren har noget at byde ind med i forhold til den digitale retning i Danmark, siger Ulrik Nødgaard.
 
Investeringer i FinTech, der typisk er startup virksomheder, der bruger teknologi og forsøger at gøre Financial Services mere effektive og smartere, er steget fra 11 mia. dollars i 2013 til 33. mia. dollars i 2015.
 
- Det går stærkt, og det er uhyre vigtigt, at Danmark er med om bord, når udviklingen tager fart. Virksomhederne skal være omstillingsparate, politikerne skal holde fokus og skabe gode rammevilkår, og der skal skabes alliancer, samarbejde og udvikling på tværs af alle områder, slutter Ulrik Nødgaard.
 

Mødet i tværpolitisk IT-forum fandt sted d. 30 marts 2016 kl. 13.00 i FTF. På mødet deltog folketingets IT-ordførere: Karin Gaardsted (S), Jan Rytkjær Callesen (DF) Torsten Schack Pedersen (V) Rune Lund (EL) Christina Egelund (LA) René Gade (Å) Ida Auken (RV) Jacob Mark (SF) Brian Mikkelsen (C)

 

 

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde