Udsigt til færre tvangsauktioner i 2016

Publiceret 04-05-2016
Nyhed

Der blev i april bekendtgjort 260 tvangsauktioner. Dermed er der gennemsnitligt blevet bekendtgjort 250 månedlige tvangsauktioner fra januar til og med april. Det viser dagens sæsonkorrigerede tal fra Danmarks Statistik.

”Som det ser ud lige nu, bliver der i gennemsnit bekendtgjort 45 færre tvangsauktioner hver måned i forhold til sidste år. Det kan selvfølgelig stadig nå at ændre sig, men lige nu ser det altså lovende ud for de danske boligejere i 2016,” siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet.

De seneste to år har det gennemsnitlige månedlige antal bekendtgjorte tvangsauktioner ligget på hhv. 292 i 2014 og 295 i 2015.

”Antallet af tvangsauktioner har stort set været uændret de foregående to år med et gennemsnit på 292 tvangsauktioner om måneden i 2014 og 295 i 2015. Nu ser det så ud til, at det kunne finde på at tage et dyk igen. Men om antallet bliver dernede eller stiger lidt igen, det må tiden vise,” slutter Ane Arnth Jensen.

Figur: Sæsonkorrigeret antal bekendtgjorte tvangsauktioner, januar 2004 – april 2016 samt årsgennemsnit for de enkelte år

Kilde: Danmarks Statistik

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde