Uændret lånelyst hos danskerne

Publiceret 13-04-2016
Nyhed

I marts gav realkreditinstitutterne 14.651 lånetilbud til danske boligejere og virksomheder. Det er lidt flere lånetilbud end i februar. Det viser dagens tal fra Realkreditrådet.

”På trods af at der blev givet lidt flere lånetilbud i marts end i februar, har vi overordnet set et uændret niveau siden december,” siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet.

De 14.651 lånetilbud i marts er på niveau med tidligere måneder, men sammenligninger man med marts fra sidste år, er antallet af lånetilbud i dag noget lavere. Den gang blev der givet 41.842 lånetilbud til danske boligejere og virksomheder.

”Antallet af lånetilbud udgør i dag godt en tredjedel af antallet af lånetilbud fra marts sidste år. Det er der en god forklaring på. I begyndelsen af 2015 var der nemlig ekstraordinært mange lånetilbud. Det høje antal skal ses på baggrund af de historisk lave renter, og mange boligejere benyttede derfor muligheden for at omlægge deres eksisterende boliglån til en lavere rente,” siger Ane Arnth Jensen.

Private og virksomheder kan indhente lånetilbud hos realkreditinstitutterne, hvis de ønsker at optage et nyt lån, omlægge deres eksisterende lån eller optage et tillægslån. Antallet af lånetilbud viser derfor interessen for låneoptagelse og omlægning.

Figur: Antal lånetilbud

Kilde: Realkreditrådet og Realkreditforeningen

Note: De vandrette linjer indikerer årsgennemsnittet for det månedlige antal lånetilbud.

 

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde