Stresstest: Danske kreditinstitutter ser sunde ud

Publiceret 24-08-2016
Nyhed

For nyligt udkom den fælles europæiske banktilsynsmyndighed (EBA) med deres årlige stresstest af europæiske banker. Vi har set på tallene, og konklusionen er klar: De fire største danske kreditinstitutter, Danske Bank, Jyske Bank, Nykredit og Sydbank, klarer sig rigtig godt.

Den danske kreditsektors gode kapitalforhold betyder, at den uden problemer kan modstå et stort negativt økonomisk chok. Den danske kreditsektor er solid, lyder det fra Finansrådet på baggrund af en analyse af den nyeste stresstest fra EBA. 

For nyligt udkom den fælles europæiske banktilsynsmyndighed (EBA) med deres årlige stresstest af europæiske banker. 

Finansrådet har set på tallene, og konklusionen er klar: De fire største danske kreditinstitutter, Danske Bank, Jyske Bank, Nykredit og Sydbank, klarer sig rigtig godt målt i forhold til de europæiske kreditinstitutter, når man ser på, hvor meget kapital, de har at stå imod med. 

Danske kreditinstitutter er godt polstret
Finansrådets analyse viser, at den danske kreditsektor, under uændrede økonomiske forhold i EBA’s og Finanstilsynets fremskrivning, vil øge deres kapitalmæssige polstring og dermed bolværk mod tab, med 2,2 pct.-point op til et niveau på 19 pct. i gennemsnit ved udgangen af 2018.

De andre 37 eurolandes kreditinstitutter vil blot øge CET1-ratio med 0,6 pct.-point og de vil dermed i gennemsnit have en kapitalpolstring, der ligger noget under den danske.

- Det ser fornuftigt ud, når vi sammenligner os med andre europæiske banker. Vi kan stå godt imod, og det sikrer os et solidt udgangspunkt, hvis en ny krise skulle ramme lyder det fra økonomisk direktør i Finansrådet Jakob Legård Jakobsen. 

Men ikke kun i et økonomisk scenarie, hvor vækst, ejendomspriser, og ledighed udvikler sig negativt, er de danske banker blandt de bedst polstrede.

Også i en situation uden økonomisk tilbageslag forudser EBA’s beregninger at danske kreditinstitutter frem mod 2018 øger deres bolværk mod tab endnu mere end de deltagende banker fra Euroområdet, 

- Det er vigtigt, at danske kreditinstitutter klarer sig godt i et økonomisk stressscenarie. Men det er også afgørende at se på, hvordan deres kapitalforhold udvikler sig under mere normale økonomiske forhold, som trods alt må betegnes som den hovedvej den europæiske økonomi forventes at bevæge sig ud af de kommende år, siger Jakob Legård Jakobsen og fortsætter: 

- Og her må vi også konstatere de danske kreditinstitutter øger deres boldvæk mod tab mere sammenlignet med de andre banker fra euroområdet. Det er godt, slutter Jakob Legård.

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde