Stor rift om banker som gæsteundervisere i Pengeuge 2016

Publiceret 05-01-2016
Blog

Sammen med Danmarks Matematiklærerforening sætter Finansrådet igen i år privatøkonomi på skoleskemaet i de ældste klasser på landets skoler.

Mere end 10.000 elever er allerede tilmeldt Pengeuge 2016, som foregår fra 14.-18. marts 2016.

I går morges 4. januar fik landets banker så mulighed for at booke gæsteundervisning på de skoler, der har ønsket dette. Et døgn senere er mere end ni ud af ti aftaler nu booket og minimum 206 skoleklasser får altså en bank ud som gæsteunderviser.

 
-Det er med stor glæde, at vi både ser, hvordan skolerne efterspørger viden om finansiel forståelse og ønske om gæsteundervisning samtidig med, at bankerne er rigtig hurtige til at stille op, siger Mads Rørvig, chef for Public Relations i Finansrådet med ansvar for blandt andet Pengeugen.
 
Pengeugen handler om at højne børn og unges finansielle forståelse gennem undervisning i privatøkonomi.
 
En nyere analyse fra Finansrådet viser, at gældssætningen for alvor tager til i de tidlige aldre, men samtidig at den finansielle forståelse og de privatøkonomiske færdigheder først topper sent i livet.
 
Netop derfor gælder det om at fange de unge forbrugere tidligt. Ifølge Experians RKI-register var 55.000 unge under 30 år registreret som dårlige betalere i opgørelsen for januar 2014.
 
Det er Finansrådet, bankernes brancheorganisation, der står bag initiativet, Danmarks Matematiklærerforening har udarbejdet det officielle undervisningsmateriale. Forbrugerrådet Tænk og Finansforbundet bakker sammen med Danmarks Matematiklærerforening op om formålet.
Danmarks første ”Pengeuge” fandt sted i marts 2014.
 
Skoler kan frem til 12. februar tilmelde sig Pengeuge 2016 på pengeuge.dk

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde