Større låneinteresse i april

Publiceret 12-05-2016
Nyhed

I april måned gav realkreditinstitutterne 18.849 lånetilbud til danske boligejere og virksomheder. Det er en stigning på 4.198 i forhold til marts måned. Det viser dagens tal fra Realkreditrådet.

 

Antallet af lånetilbud for april måned er det højeste indtil videre i 2016, og man skal tilbage til november måned sidste år for at finde et højere antal lånetilbud.

”Den kommende julitermin og den seneste tids dyk i renterne kan have fået flere danskere til at undersøge mulighederne for at omlægge eller optage et nyt realkreditlån. Samlet set er det formentlig grunden til det højere antal lånetilbud, vi har set i april,” siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet.

Selvom antallet af lånetilbud er steget i april måned, har der i årets første fire måneder været markant lavere låneinteresse end de første fire måneder sidste år. I forhold til samme periode sidste år har der i de første fire måneder af 2016 været næsten 127.000 færre lånetilbud.

”På trods af at renterne på realkreditlån fortsat er lave, har låneinteressen i årets første måneder været mindre end sidste forår, hvor efterspørgslen eksploderede. Her fik mange optaget lån eller lavet konverteringer til historisk lave renter, som ikke engang det nuværende lave renteniveau kan hamle op med,” siger Ane Arnth Jensen.

Private og virksomheder kan indhente lånetilbud hos realkreditinstitutterne, hvis de ønsker at optage et nyt lån, omlægge deres eksisterende lån eller optage et tillægslån. Antallet af lånetilbud viser derfor interessen for låneoptagelse og omlægning.

Figur: Antal lånetilbud

Kilde: Realkreditrådet og Realkreditforeningen

Note: De vandrette linjer indikerer årsgennemsnittet for det månedlige antal lånetilbud.

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde