Så meget er lejlighederne steget siden finanskrisen

Publiceret 29-06-2016
Nyhed

En gennemsnitlig ejerlejlighed er steget med 51 pct. på landsplan siden bunden i forbindelse med finanskrisen. Det viser dagens nye tal fra Danmarks Statistik for boligpriserne i april 2016.

”Priserne på ejerlejligheder er siden finanskrisen steget markant, på trods af et lille fald i april. Det kommer alle dem, der købte en lejlighed dengang til gavn. Hvis man under finanskrisen købte en gennemsnitlig ejerlejlighed på 85 kvm. til godt 1,4 mio. kr., så vil lejlighedens værdi nemlig være steget med over 700.000 kr. frem til i dag. Det svarer til, at værdien af lejligheden er steget med ca. 51 pct.”, siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet.

I den samme periode er de danske lønninger kun steget med 13,3 pct. og har dermed ikke fulgt med prisstigningerne på lejligheder.

”Det er dog ikke alle, der får glæde af prisstigningerne. De, der i dag er på udkig efter drømmelejligheden, skal have flere penge op af lommen. Men man skal også huske på, at prisudviklingen kan variere meget rundt omkring i landet. Især prisudviklingen i hovedstadsområdet trækker landsgennemsnittet op”, siger Ane Arnth Jensen.

Figur: Prisudviklingen for ejerlejligheder, april 2006 – april 2016 (2006=100)

Kilde: Danmarks Statistik

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde