Så mange studielejligheder står til salg netop nu

Publiceret 12-08-2016
Analyse

Forældrekøb: Få et overblik over priser og muligheder i København

Realkreditrådet har opgjort antallet og priserne på ejerlejligheder under 75 kvadratmeter, der står til salg i København. Opgørelsen viser, at der er flest små lejligheder til salg i København S og på Østerbro, mens de billigste mindre lejligheder er til salg i Brønshøj og Søborg.

”Der er små lejligheder til salg i alle bydele i København. På Amager i København S er valgmulighederne imidlertid flest med over 160 mindre ejerlejligheder til salg. Generelt set dækker København S et stort område med mange boliger til salg, så derfor er det ikke så overraskende, at der netop her er flest små lejligheder til salg,” siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet og uddyber:

”Søborg og Kastrup er derimod områder, hvor de små lejligheder udgør en relativ stor andel af udbuddet. Her er mellem 70-80 pct. af lejlighederne til salg under 75 kvadratmeter. Samtidig ligger priserne her i den lave ende.”

Priserne på ejerlejligheder er generelt set lavere i områder længere fra Københavns centrum, herunder i områder som Brønshøj, Søborg og Kastrup. I Brønshøj er de gennemsnitlige udbudspriser lavest med 27.000 kr. pr. kvadratmeter. For en mindre lejlighed på 60 kvadratmeter svarer det til en pris på ca. 1,6 mio. kr.

”Der er stor prisforskel på ejerlejligheder i København. De billigste lejligheder i København koster næsten det halve af en typisk ejerlejlighed i København K, som er Københavns dyreste område,” siger Ane Arnth Jensen.

Figur 1: Antal ejerlejligheder til salg under 75 kvadratmeter

Kilde: Realkreditrådet

Figur 2: Andel af ejerlejligheder til salg under 75 kvadratmeter

Kilde: Realkreditrådet

Figur 3: Udbudspriser på ejerlejligheder på 60 kvadratmeter (beregnet ud fra den gennemsnitlige kvadratmeterpris)

Kilde: Realkreditrådet

Anm.: Områderne Frederiksberg C, København K og København V dækker over postnumrene hhv. 1800-1973, 1051-1470 og 1552-1799. Her er de gennemsnitlige priser udregnet som vægtede gennemsnit, hvor antallet af udbudte ejerlejligheder er anvendt som vægte.

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde