Renterne holder niveauet

Publiceret 05-01-2016
Nyhed

Renten på realkreditlån med fast rente var i november måned 3,8 pct. inkl. bidrag. Dermed har den lange rente ligget forholdsvis stabilt de seneste måneder. Det viser dagens tal fra Danmark Nationalbank.

Den lange rente på lån til boligejere med binding over 10 år har inkl. bidrag ligget forholdsvis stabilt de seneste måneder efter et ganske begivenhedsrigt år, hvor renten nåede ned på 2,8 pct. i februar. Renten på lån med binding til og med 1 år har været mere stabil i årets løb.

”2015 lagde ud med meget lave renter for realkreditlån med fast rente. Selvom renterne på lån med fast rente siden er steget, er de stadig på et lavt niveau historisk set. I forhold til lån med kort rentebinding er det blevet lidt dyrere at sikre sig en fast rente mange år ud i fremtiden. Men det er stadig billigt at tage et realkreditlån, uanset om man vælger fast eller variabel rente,” siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet.

Figur: Udvikling i renten inkl. bidrag på nye lån til boligejere med binding til og med 1 år samt over 10 år

Kilde: Danmarks Nationalbank

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde