Realkreditlån populære i mange brancher

Publiceret 28-04-2016
Nyhed

Danske virksomheder har realkreditlån for 1.180 mia. kr. Realkreditlån udgør dermed omkring 70 pct. af den samlede långivning fra penge- og realkreditinstitutter til ikke-finansielle selskaber og personligt ejede virksomheder. Det viser dagens tal fra Danmarks Nationalbank.

Realkreditten sikrer igennem sit udlån billig finansiering til forskellige virksomheder i mange brancher.

”Realkreditlån er ikke kun populære som finansiering af danskernes ejerboliger. Mange virksomheder benytter sig i høj grad af realkredit. Udlånet dækker på den måde over alt fra danskernes boliger over landbrug til små og mellemstore virksomheder til større danske virksomheder. Andelen af virksomhedernes lån, der kommer fra realkreditten, har været stigende siden finanskrisen. I mange brancher står realkreditten for over halvdelen af det samlede udlån, og de lave renter på realkreditlånene sikrer således lave låneomkostninger mange steder i samfundet,” siger Peter Jayaswal, underdirektør i Realkreditrådet.

Danske realkreditinstitutter låner ud til mange brancher i dansk erhvervsliv, og med sikkerhed i virksomhedens mursten giver realkreditlån adgang til god og billig finansiering.

”Som alle andre er virksomhederne ude efter den billigste løsning, når der skal lånes penge. Her giver dansk realkredit en god mulighed for at sænke omkostningerne. Med de lavere omkostninger er danske virksomheder godt stillet i konkurrencen med udlandet,” siger Peter Jayaswal.

Figur: Realkredittens andel af det samlede udlån fra realkredit- og pengeinstitutter for udvalgte brancher (pct.)

Kilde: Danmarks Nationalbank

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde