Indsatsen med Pengeuge har kørt på landets folkeskoler siden 2014, men det er først fra i år, at konceptet udvides til også at omfatte erhvervsskolerne.
Pengeuge på erhvervsskolen Mercantec blev i dag åbnet af det lokale folketingsmedlem fra Socialdemokraterne Karin Gaardsted og Finansrådet.
- Det er spændende, at Finansrådet nu udvider konceptet med pengeuge til også at gælde for erhvervsskolerne. Alle unge har brug for værktøjer til at håndtere deres privatøkonomi, så jeg bakker positivt op om indsatsen, lyder det fra Karin Gaardsted.
I første omgang køres indsatsen som et pilotprojekt på tre erhvervsskoler og er udarbejdet i et samarbejde mellem Finansrådet, Danske Erhvervsskoler, Erhvervsskolernes ElevOrganisation og Håndværksrådet.
- Pengeuge er en kæmpe succes på landets folkeskoler. I år deltog 600 banker, 600 skoler og 21.000 elever. Vi har længe gerne ville udvide konceptet til også at gælde landets erhvervsskoler. Det er vi nu endelig kommet i gang med, og vi glæder os til at kunne give eleverne en lang række gode råd om bil, bolig, børn og privatøkonomi, fastslår Finansrådets PA-chef Mads Rørvig.
På baggrund af erfaringerne fra pilotkampagnen vil der bliver udviklet en landsdækkende kampagne, som bliver tilbudt alle erhvervsskoler i 2017.
Pengeuge på Erhvervsskolerne kører i udvalgte klasser i uge 43 og 45 på erhvervsskolerne Mercantec (Viborg), Selandia (Slagelse) og NEXT (København).
Pengeuge på Erhvervsskolerne løber i tre spor, som er
• Privatøkonomi for Erhvervsskoleelever (målrettet grundforløb 1)
• Bil, Bolig og Børn (målrettet grundforløb 2)
• Fra Lærling til Mester (målrettet hovedforløbet)
• Privatøkonomi for Erhvervsskoleelever (målrettet grundforløb 1)
• Bil, Bolig og Børn (målrettet grundforløb 2)
• Fra Lærling til Mester (målrettet hovedforløbet)