Pengeuge 2016: Animationsfilm skal huske unge på digital sikkerhed

Publiceret 07-03-2016
Nyhed

Som optakt til årets pengeuge lancerer Finansrådet fire korte animationsfilm målrettet unge. Med animationsfilmene ønsker vi at sætte fokus på unges færden på nettet og digital sikkerhed.

Pengeuge, som kører i uge 11, henvender sig til skolernes ældste klasser. Igennem undervisning bliver de af bankdirektører og bankrådgivere klædt på til at håndtere deres privatøkonomi. Som noget nyt bliver der i år også sat fokus på digital sikkerhed, når pengeuge løber af stablen.
 
- De unge på landets skoler har adgang til betalingskort, netbank og MobilePay og Swipp. Det er vigtigt, at de ved, hvordan disse nye muligheder bedst betjenes, og hvordan de kan sikre sig mod snyd og svindel, lyder det fra Finansrådets vicedirektør Louise Mogensen.
 
- Animationsfilmene skal samtidig vise de unge, hvordan de handler sikkert på nettet, hvordan de beskytter personlige oplysninger, bruger NemID og digital post. Vi håber, at animationsfilmene kan øge den digitale sikkerhed blandt de unge, så de tænker sig om en ekstra gang, når de færdes på nettet, slutter Louise Mogensen.
 

Praktisk:         

  • Politiet og Digitaliseringsstyrelsen bakker op om indsatsen for mere og bedre digital sikkerhed
  • Pengeuge kører i uge 11 (14.-18. marts).
  • 21.000 elever er med i pengeugen.

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde