Over 180 milliarder i realkreditlån til almene boliger

Publiceret 27-09-2016
Nyhed

Den lille million danskere der bor i almene boliger nyder godt af vores realkreditsystem. Langt det meste af finansieringen til almene boliger er realkreditkroner, og realkreditinstitutterne har i dag et udlån til alment boligbyggeri for over 180 mia. kr. Det viser dagens tal fra Danmarks Nationalbank.

Udlånet til alment boligbyggeri har været stigende de senere år. I dag har realkreditinstitutterne udlån for 182,7 mia. kr. til almene boliger i Danmark.

”Det er ikke sikkert, at man lige tænker over det i dagligdagen, men hvis man bor i en almen bolig, nyder man faktisk også godt af, at vi i Danmark har nogen af de billigste boligrenter, der findes. Realkreditten har et stort udlån til almene boliger til en meget billig rente. Det kommer rigtig mange mennesker til gode,” siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet.

Realkreditten yder både lån til nybyggeri og til større renoveringer. Godt seks ud af ti lånekroner til alment boligbyggeri er med fast rente. Det er politisk bestemt, hvilken lånetype, som almene boligorganisationer med støtte kan vælge, når der skal optages ny finansiering.

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde