Nyt tiltag mod ID-tyveri er vejen frem

Publiceret 26-04-2016
Nyhed

Social- og Indenrigsministeriet arbejder på et tiltag i kampen mod ID-tyveri, hvor borgere skal kunne oprette en kreditbeskyttelse i CPR-registeret. I Finansrådet, Finans og Leasing og Teleindustrien hilser man tiltaget velkommen og bakker op i kampen mod ID-tyveri.

Identitetstyveri er et stigende problem på landsplan for både borgere og erhvervsliv. Problemet skal til livs, og i Finansrådet stiller man op forrest i kampen mod identitetstyveri.
 
-Det er både private borgere og virksomheder, som hver dag rammes af ID-tyveri. Derfor er det helt afgørende, at vi får søsat initiativer, som kan komme problemet til livs. Finansrådet og de tre andre organisationer bidrager gerne med indsigt og viden, ligesom vi gerne deltager i arbejdet med at finde og understøtte gode løsninger, fastslår vicedirektør i Finansrådet Louise Mogensen. 

Kreditbeskyttelse og CPR-register

Social- og Indenrigsministeriet håber at kunne have kreditbeskyttelses-løsningen klar i 2017. Løsningen vil blive etableret i offentligt regi, konkret i tilknytning til CPR-registeret.
 
-Det vil give stor troværdighed og udbredelse, at tiltaget er forankret i CPR-registeret. Både fordi virksomheder, der beskæftiger sig med kreditkøb, i forvejen benytter CPR-registeret, men også fordi det vil kunne sikre en hurtigt og effektiv anvendelse blandt handlende, finansieringsselskaber og banker, siger Louise Mogensen og fortsætter: 
 
-Når den endelige løsning kommer på bordet vil vi opfordre til, at man gør det muligt for borgeren at registrere sig uden brug af NemID-nøglekortet. Årsagen er den simple, at hvis man får stjålet sin pung, mister man også sit NemID-nøglekort, indtil man får bestilt og modtaget et nyt. Den tid er kostbar, siger Louise Mogensen og slutter: 
 
-Samtidig vil det også være klogt, at der gives tilladelse til at tjekke gyldigheden af pas og kørekort. På den måde sikrer vi, at man ikke kan indgå kreditaftaler med forfalsket pas eller kørekort.
 
Yderligere oplysninger:
  • Finansrådets pressechef Stine Luise Hansen på telefon: 3016 1009 eller på [email protected]
  • Direktør i Finans og Leasing, Christian Brandt på telefon: 4038 2987 eller på [email protected]

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde